Nissan ARIYA klar

27 juli 2022

Mere end 800 danskere har allerede købt den nye Nissan ARIYA elbil. Nu åbnes for salg af fuldt modelprogram på den helt nye elbil crossover. Demobiler kommer til Nissan forhandlerne i starten af september.

Forsalget af den nye elbil crossover blev sat i gang i starten af april i år. Allerede nu har over 800 danskere købt en Nissan ARIYA, og bilen er ikke engang i butikkerne endnu. De fleste køb er sket i forbindelse med en meget kort testkørsel i en enkelt model, der har turneret hos landets Nissan forhandlere frem til nu.

Rækkevidde op til 533 km

Nissan ARIYA kommer med to batteristørrelser, to udstyrsniveauer og to- eller firehjulstræk. Standardbatteriet er på 63 kWh og har en rækkevidde på op til 403 km og batteriet med 87 kWh har en rækkevidde på op 533 km (WLTP). Priserne starter ved kr. 380.900. Og det er vel at mærke en super veludstyret variant.

Standardudstyr hedder Advance og indbefatter alt i sikkerhedsudstyr og et væld af komfortudstyr, så som to 12,3” digitale skærme med swipe funktion. 360 grader kamera rundt om bilen, nøglefri betjening, adaptiv fartpilot (ICC) og Intelligent vognbane-assistent (LKA), opvarmet forrude, trådløs oplader til smartphone, elektrisk og håndfri åbning af bagklap, trådløs Apple CarPlay og Androit Auto, navigation og intelligent ruteplanlægger, der fortæller hvor, hvornår og hvor lang tid, du skal oplade for at nå en given destination.

Evolve har ydermere elbetjent glastag, elektrisk midterkonsol, der kan flyttes frem og tilbage, head up display i forruden, intelligent fjernlys, der tænder og slukker enkelt dele af fjernlyset afhængig af modkørernes position, automatisk parkering, ventilerede forsæder, opvarmede bagsæder, bakspejl med kamera, BOSE audiosystem med 10 højtalere, memory funktion i nøglen (sæder, sidespejle etc.) m.m.

22 kW lader som standard

ARIYA har mulighed for at lade med op til 22 kW som standard, hvilket giver en fuld opladning på henholdsvis tre og fire timer afhængig af batteristørrelse. Herudover er der mulighed for hurtigopladning med op til 130 kW og CCS standard, der giver op til 350 km rækkevidde på 30 minutter. Og batteriet er temperaturstyret (både køl og varme), hvilket gør, at hurtigladning forbliver hurtig, selvom bilen lige har kørt en strækning på motorvejen eller i vinterperioderne. Det er også muligt at lade ved en stikkontakt hjemme eller en 7,4 kW lader. Det tager i sagens natur blot længere tid.

Firehjulstræk og anhængervægt på 1.500 kg

ARIYA med 87 kWh batteri kan også fås med e-4ORCE, der er et nyudviklet firehjulstræk-system med to elektriske motorer, der tilpasser sig vejens beskaffenhed og sikrer optimal og sikker kørekomfort.

Denne variant har samtidig en anhængervægt på 1.500 kg mod 750 kg på de øvrige varianter. Priserne på ARIYA med 87 kWh batteri starter ved kr. 425.900 for en med tohjulstræk og fra kr. 448.900 for en med firehjulstræk.

Nissan ARIYA kan også privatleases fra kr. 4.895 kr. pr. måned med en udbetaling på kr. 24.995

De første kundebiler ankommer til efteråret og leveringstiden på ARIYA er fra seks måneder afhængig af variant.

Se alle priser, udstyr og tekniske specifikation på www.nissan.dk